Ülkemizin dört bir yanında ve uluslararası birçok yerde konferanslar veren Kişisel Gelişim ve Eğitim Uzmanı Sıtkı ASLANHAN Çanakçı ilçemizde konferans verdi.
435
11:28
08.04.2015

Çanakçı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrenci, öğretmen ve velilerimize yönelik 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında üçüncüsünü düzenlemiş olduğumuz konferansı; Kişisel Gelişim ve Eğitim Uzmanı Sıtkı ASLANHAN verdi. “İdeal Gençlik ve Model Aile ’’ konulu konferans 06/04/2015 Pazartesi günü saat 12:00 de yoğun katılım nedeniyle Çanakçı İlkokulu bahçesinde gerçekleştirildi. Konferansa öğrenci, öğretmen, velilerimizin yanında ilçemizin, komşu ilçelerin mülki idare ve daire amirleri, İl Milli Eğitim Müdürü Necati AKKURT katıldılar. Konferansın başında bir öğrencimiz Kişisel Gelişim ve Eğitim Uzmanı Sıtkı ASLANHAN’a bir buket çiçek sundu. Programın sonunda Sayın Sıtkı ASLANHAN’a günün anısına İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Zafer Balcı ve İlçe Kaymakamı Ertuğrul ÖRNEK içinde  bu yörenin meşhur fındık ve çayının da bulunduğu hediyeler takdim ettiler. İl Milli Eğitim Müdürü Necati AKKURT programın sonunda kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

Canlı ve içten anlatımı ile katılımcıların beğenisini kazanan Sıtkı Aslanhan “Bilinçli Aile ve Duyarlı Gençlik” konulu konferans ile ebeveynlere ve gençlere önemli  mesajlar verdi. Çocuk yetiştirme ve bilinçli aile vurgusu yaptı. Türk toplumunun ataerkillikten çocuk erkil toplum haline geldiğine değinen Aslanhan, bugün gelinen noktada genç neslin ailesiyle iletişimini, hitap şeklini eleştirerek ebeveynlere “çocuklarınızla arkadaş olmayın, anne baba olun” önerisinde bulundu. Aile hayatı, toplum kültürü, örf adet ve geleneklerimize sahip çıkarak bugün geldiğimiz noktada yapılan yanlışları istatistiklerle ortaya koydu.

            Gençlere başarı konusunda amaç belirlemeleri gerektiğini vurgularken dikkat çekici başarı hikâyelerinden örnekler verdi. Şimdiki gençliğin kitap okumadığı için başarısız olduğunu belirten Aslanhan, şöyle devam etti, “Akif Safahat’ı 60 bin kelime ile yazmış.  Bugün Üniversite profesörleri 500 kelime, Üniversite mezunları 250 kelime, lisede okuyan öğrenciler ise 100 kelime ile konuşuyor. Kitap okumuyoruz. Matematik başarısı için bile Türkçe bilgisi gerekmektedir. İlim bilgisayardan, akıllı telefondan öğrenilmez.” dedi.

Toplumun giderek yozlaştığını belirterek teknolojinin yanlış kullanımına, sosyal medyanın zararlarına ilişkin güncel örneklerle modern zamanda yitirdiğimiz değerlere dikkat çekti. Aslanhan, “Bize yaşam ünitesi diye sunulan televizyon aslında bir ölüm ünitesi. Yaşamımız televizyona göre şekilleniyor.  Aynı evde farklı odalarda oturan, artık ev değil de otel hayatı yaşayan, birbirinden habersiz saatlerce TV izleyen, sanal alemde gezinen aileler var. Çocuklarımıza hak ettikleri sevgiyi veremezsek o sevgiyi dışarıda, sosyal medya da arayacaklardır. Sevgi bir eylemdir. Çocuğumuza, eşimize, arkadaşlarımıza onları sevdiğimizi göstermeliyiz. Seviyorsak eyleme geçmeliyiz.  Mutluluğu hep uzaklarda arıyoruz. Eğer çok çalışırsak mutlu oluruz diye gece gündüz çalışıyoruz, geçmişe göre daha fazla para kazanıyoruz, ama mutlu değiliz. Daha büyük ve lüks evlerde oturuyoruz, daha çok çeşit yemek yiyoruz ama yine mutsuzuz. Bugün insanların bu kadar sevgisiz, merhametsiz, ahlaksız olmalarının altında birçok şeyin etkisi var. Türkiye’de reklamlarla, dizilerle bilinçaltımızla oynuyorlar. Geçmişimizi geleceğimizi bizden çalıyorlar uyanma vakti gelmedi mi sizce de?” dedi.

 

Konferansın sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Necati AKKURT ve ilçemizin öğretmenleriyle  birlikte çeşitli sohbetler gerçekleştirirken okuyucularına da ayrıca kitaplarını imzaladı.

 

Yayın Tarihi: 08.04.2015